12 август 2014

Премиерът Георги Близнашки назначи още 10 заместник-министри

Георги Близнашки
Министър-председателят Георги Близнашки издаде заповеди за назначаването на още 10 заместник-министри.
Екипа на министъра на труда и социалната политика ще попълнят Румяна Георгиева и Спаска Петрова. Румяна Георгиева е завършила „Икономика и управление на промишлеността” в УНСС и до момента е парламентарен секретар на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Спаска Петрова е ръководител на проекти към Сдружение „Нов път”. Тя е бакалавър по предучилищна педагогика от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” и магистър по публична администрация от
СУ „Св. Климент Охридски”.
Двама са назначените заместник-министри на правосъдието. Това са Петко Петков, доскорошен съдия в Софийския районен съд, и Марин Вачевски, магистър по икономика от Стопанската академия „Акад. Димитър Ценов” – Свищов. От 1981 г. до пенсионирането си през 2013 г. той е работил на различни длъжности в ГД „Изпълнение на наказанията” – МП.
Министърът на околната среда и водите ще бъде подпомаган в работата си от досегашния заместник-кмет на Община Бургас Атанаска Николова. Тя е инженер еколог и инженер по биотехнология от Техническия университет в София. Притежава над 20-годишен опит в сферата на опазване на околната среда и устойчивото развитие.
Ирена Младенова става заместник-министър на икономиката и енергетиката. Тя вече е заемала този пост в предишното служебно правителство, сега е част от икономическия екип на Президента на Република България. Завършила е Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, където е асистент от 2010 г.
Един от най-изтъкнатите български спортисти – Йордан Йовчев, се връща в Министерството на младежта и спорта. Другият заместник-министър е Калин Каменов, който ръководеше Държавната агенция за закрила на детето до м. юли 2013 г.
Заместник-министри на образованието и науката стават началникът на Регионалния инспекторат по образованието на София-град Ваня Кастрева и проф. Николай Денков – ръководител на катедрата по инженерна химия в Химическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски.

Няма коментари: