09 май 2014

Принцеса Джейн Мпологома идва в София за участие в международен форум

принцеса Джейн Мпологома
Медици от всички континенти се събират у нас за предстоящата конференция „Медицина, Наука и Духовност”, София 2014.

Сред почетните гости на международния форум е принцеса Джейн Мпологома, съобщиха организаторите. Специална презентация се очаква от говорител от Фарьорските Острови. Д-р Йенис Ав Рана ще представи клиничен случай на Хемиплегия, намерил необикновено решение.
Сред останалите гости на форума са лектори от Южна Корея, Сингапур, Армения, Кения, Южна Африка, Пакистан, Холандия, Мексико, Австралия, САЩ, Венецуела, Израел и България.
11-тата Международна Медицинска Конференция под
мотото „Медицина, Наука и Духовност” ще се състои на 9 и 10 май, 2014 в Хотел Шератон – Балкан София, под егидата на Столична община и кмета г-жа Йорданка Фандъкова. За първи път София е избрана за столица на това престижно събитие. Националното наследство на православна християнска държава ни дава възможност и предимство да дадем гостоприемство на стотици медици-християни не само от България, но и от всички континенти.

Пресконференцията по повод провеждането на престижния международен форум, с чието домакинство страната ни е удостоена за първи път, ще се състои на 9 май от 13.30 часа в Хотел Шератон – Балкан София.

За принцеса Джейн Мпологома:

Родена като принцеса на Уганда, Джейн Мпологома е най-малката дъщеря на покойния крал (Кабака)Фредерик Едуард Уалугембе Мутеса II, известен същ като Сър Едуард Мутеса II Кабака, управлявал в периода 1939 – 1969. Той е първият президент на Уганда след обявяването на независимостта на страната на 10 октомври 1962 г.

Принцеса Джейн Мпологома е родена на 12 април 1964 г. в Сунга. Баща й крал Фредерик Мутеса II е принуден да напусне страната на 12 май 1966 и бяга във Великобритания. Той напуска двореца, когато правителствени войски под командването на генерал Иди Амин Дада нахлуват в сградата.

Прадядото на принцеса Джейн Мпологома – крал Мутеса I е първият, който кани мисионери в Уганда. Той пише писмо до британската кралица Виктория през 1875 и две години по-късно пристигат първите християнски мисионери в царство Буганда (днешна Уганда). По това време са открити множество християнски училища и болници.

Много от членовете на кралското семейство са били убити, затворени или прогонени в изгнание. След втората си годинка принцесата така и не вижда повече баща си. Налага й се дълги години да крие кралското си потекло.

От 2003 г. тя живее в Лондон със съпруга си Дейвид Сегава. Принцесата пастирува църква в Обединеното Кралство и е ръководител на фондация ''LADY IRENE DRUSILLA NAMAGANDA FOUNDATION''.

Няма коментари: