11 октомври 2012

Цачева не допусна националистите на срещата с Джемал Чичек

Жива верига от гардове на НСО и квестори на НС не допусна днес зам.-председателя на парламента Павел Шопов и депутати от АТАКА на среща с председателя на турския меджлис Джемал Чичек. Това стана по изричната заповед на Цецка Цачева.  Председателката Цачева  „предпочете да прави теманета на госта си,  вместо да го запознае с решението на българския парламент от 8 април миналата година за обезщетяването на наследниците на тракийските бежанци”, заяви Павел Шопов. От партия АТАКА искахме да запознаем Джемал Чичек с този документ на българския парламент, но не ни беше позволено, добави той.Демонстративната забрана за участието на Шопов в срещата стана пред
десетки камери на български и турски телевизионни екипи.
Председателят на българския парламент Цачева прояви двойни стандарти в желанието си да се хареса на госта. Тя покани на срещата зам.-председателя на НС Христо Бисеров, който е издигнат от ДПС.
АТАКА осъжда остро двойните стандарти на Цачева и не вижда основания тя да крие официален документ на българския парламент, отнасящ се до нерешените имуществени и социални въпроси между България и Турция.
Депутатите от АТАКА за пореден път призовават българската държава да предприеме необходимите действия за изпълнението на решението на НС. Националистите са възмутени от факта, че представители на всички други
политически фракции и „независими” депутати аплодираха продължително Чичек в пленарната зала, вместо да защитят националния интерес.

Няма коментари: