07 декември 2007

"Зенит имоти" е вече с публичен статут

"Зенит имоти" АДСИЦ-София (ZENIT) стана публично дружество и увеличи капитала си до 650 000 лева. Акциите са с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код е ZENIT. Изпълнителен директор на дружеството е Владимир Иванов Москов.
Предмет на дейност на дружеството е инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти /секюритизация на недвижими имоти/ посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.
Дружеството планира да закупи и 3000 дка земеделска земя на обща стойност 600 хил. лв. в района на Монтана. Като мотив за покупката от дружеството посочват очакваното повишение на цената на земята и арендните плащания с началото на субсидирането на земеделието от ЕС.
Учредители на дружеството са "Зенит Зенит имоти" АД със 76% от капитала и пет физически лица с по 4.8% от капитала.
"Зенит Имоти" АДСИЦ планира да закупи терен и да построи жилищен комплекс от затворен тип в южните райони на София, става ясно от проспекта на дружеството.

Няма коментари: