04 юли 2014

С промяната в критериите за класифициране на инвеститорите насърчихме създаването на нови работни места

Г-жа Бобева изрази задоволството си
„Откриването на нови производствени мощности е едно от най-хубавите неща в ежедневието ми на зам. министър-председател на България. Повод за гордост е, че в България се произвеждат тапицерии за някои от най-добрите марки автомобили в света“, обяви зам. министър-председателят по икономическото развитие доц. Даниела Бобева. Тя връчи сертификат за инвеститор клас А на „АЛС България” ЕООД за инвестиционния проект Откриване на втора фабрика за производство на тапицерии за автомобили „Мини Купър“ в гр. Ихтиман.
Почетни гости на събитието бяха г-жа Даниела Бобева, заместник министър-председател по икономическото развитие, изпълнителният директор на
Българската агенция за инвестиции Светослав Младенов и др.
Г-жа Бобева изрази задоволството си от факта, че на фона на намаляващите инвестиции в цяла Европа, България изпъква с отчетливо нарастване на преките чуждестранни инвестиции именно в сектор „транспортно оборудване“. Според вицепремиера сред основните предимства на страната ни в този сектор са близостта до пазарите в Западна Европа и автомобилните клъстери на ЦИЕ, присъствието на международни производители на автомобилни части в страната, квалифицирана работна сила и др.
„Инвестицията от 2.6 млн. лева изглежда неголяма, но фактът, че тя ще осигури работа на около 700 български граждани е достоен за уважение. Нашето правителство промени критериите за класифициране на инвеститорите, което насърчи разкриването на работни места, и това дава възможност на инвеститори като този да се похвалят с най-висока оценка на дейността си“, подчерта зам. министър-председателят.
Според нея разширяването на дейността на дружеството е доказателство, че работата му е високо оценена не само от администрацията в България, но най-вече от именитите клиенти и партньори на компанията в автомобилната индустрия.
Г-жа Бобева връчи сертификата на Шон Бош с препоръката това да е само поредната крачка по успешния път на компанията в България и скоро да бъде обявена нова инвестиция за още по-сериозно разрастване на производството. „Желая Ви да спечелите наградата за най-добър работодател, което ще е знак, че сте създали най-добри условия за работа на тези хора тук“, подчерта г-жа Бобева.
На работещите 350 души в предприятието г-жа Бобева пожела да имат възможност скоро да си купят от автомобилите, за които работят. Пожеланието беше посрещнато с бурни аплодисменти.
„Мисля, че създадохме един отличен екип. Имаме вече около 1400 работници в двете фабрики. Благодаря, че приехте поканата да бъдете сред нас и предстои да ви покажем какво още можем да направим в България“, каза г-н Бош.

Няма коментари: