23 март 2013

Поли Генова: „Вярвам в по-добрите резултати в училище чрез интерактивно обучение“

Поли Генова проведе открит урок
Българската певица и любимка на много тинейджъри Поли Генова проведе открит урок в една от интерактивните стаи, оборудвани в рамките на дарението на Always. Заедно с Поли, участие в открития урок взеха и четирите „Посланички на Мечти чрез образование“, които активно подкрепяха каузата в социалната мрежа Фейсбук. Четирите момичета станаха победителки от почти 1000 участнички, които се включиха в играта, организирана на фейсбук страницата „Между момичета“.
В началото на 2013 година, водещият бранд в грижата за жената Always дари образователни материали и оборудване за интерактивно обучение в
10 училища в България, като по този начин подкрепи българското образование за подобряване условията в училищата с по-ограничени ресурси. Оборудваните класни стаи ще бъдат използвани за преподаване по различни учебни дисциплини, единствено на ученици от съответното училище.
Според доклада от 2011г. на CKOKO/PISA, Testing Cycle 2008-2009, публикуван на страницата на PISA National Center, приблизително 40% от тинейджърите на 15 годишна възраст, взели участие в изследването, изпитват затруднения да разберат текста, който четат. Това означава, че учениците не покриват минимума условия за усвояването на текста в рамките малък, синтактически прост параграф. Не успяват да извлекат основната идея и не правят връзка между информацията, която текста предоставя и познания от всекидневието.
В резултат, Always, с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката, подава ръка на българското образование за подобряване и осъвременяване на училищната база.  В рамките на инициативата Always направи дарение под формата на оборудване за 10 интерактивни класни стаи, които ще превърнат часовете във вълнуващо преживяване – всичко това, стъпка по стъпка, изгражда основите на качествен образователен процес, който открива пред децата достъп до безбройни възможности.

Няма коментари: