13 май 2008

Продажби на хотели заливат пазара

Пазарът за имоти вече започва да се наводнява с оферти за продажба на хотели в София, планинските и морските курорти. Според агенциите за недвижими имоти купувачите са рядкост а сделките много редки. Причините са масовото строителство, липсата на кфалифициран персонал, лошата инфраструктура.
Трудно е да се определи точния брой на обявените за продажба хотели, тъй като много от тях не минават през брокери. По данни от специализираните сайтове за имоти в момента се предлагат за продажба около 300 хотела, предимно семейни с до 40 легла, като офертите са за 300 до 800 хиляди евро.
Общата причина за растящия брой оферти за продажба на хотели по морето е презастрояването твърдят хотелиери.
В някои градове например Монтана се строят все повече хотели. В Монтана в момента има 5-6 добри хотела които за момента почти задоволяват нуждите на града. Вдин такъв хотел в Монтана е новопостроения хотел Веста Монтана.

09 май 2008

откриване на новото Отделение за остри психични заболявания

Областният управител на Враца участва в официалното откриване на новото отделение на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца - Отделение за остри психични заболявания. Д-р Антонио Георгиев подари икона на закрилника на лекарите Иван Рилски - Чедотворец с пожелание той да пази и да дава здраве на медицинския персонал и пациентите на новото отделение. Областният управител поздрави лично главния лекар д-р Пламен Петров и целия екип от специалисти.

01 май 2008

Монтана - Такси за издаване на скици за поземлени имоти

(1) За издаване на скица с един поземлен имот и съседните му се събира такса в размер 5 лв.

(2) За издаване на скица за цял квартал и за копие на част от план се събира такса в размер 10 лв. на кв.дм от плана, но не по-малко от 5 лв.и не повече от 30 лв.

(3) Когато копието от плана е и в цифров вид таксата по ал.2 се увеличава с 50%.

(4) За презаверяването на скица от издаването на която са изтекли 6 месеца се събира такса в размер 2 лв.

(5) За издаване на скица с указан начин на застрояване се събира такса в размер 10 лв. за един имот.

(6) За издаване на скица с указан начин на застрояване за цял квартал и за част от устройствен план се събира такса в размер 15 лв. на кв. дм от плана, но не по-малко от 10 лв. и не повече от 40 лв.